10 Nisan 2020 Cuma

DİN İSLAMDIR



     
         ALLAH  İNDİNDE  DİN  İSLAMDIR

         Lev Tolstoy mealen ( biraz da amiyane bir ifade ile) demiş ki ; dinler, ne kadar eski ve ne kadar çok kişi tarafından açıklanmaya çalışılmış ise, yani dini öğretileri, kuralları açıklamak için ne kadar çok makale, kitap yazılmış görüş serdedilmiş ise, o din o kadar çok çeşitlenmiş , bir bakıma o kadar sayıda din ortaya çıkmıştır. Bu dinler arasında " İSLAM " dininin en son ortaya çıkmış olması nedeniyle de hurafelere en az maruz olanıdır demiş. Sahiden, dini arenada ne kadar adam, o kadar çeşitlilik var. " İnanç  Meydanı"na çıkan din adamları ! Allah'ın dinini değil, kendilerinin  kurup kurgulayıp oluşturdukları dini yaymaya çalışmışlar veya çalışıyor gibi bir durum var ortada.
         Ancak Müslümanların emin olduğu ve sevinecekleri bir hakikat var ki ortada.. O da şu : Dünya durdukça KUR'AN'ı koruyacağını, O'nu kimsenin değiştiremeyeceğini, zira O'nu Kendisinin koruyacağını Kitabında Allah'ın kendisi söylüyor. O halde telaşa kapılmaya gerek yok bence. Allah'ın Kitabı Kur'an Hz. Peygambere geldiği şekliyle önümüzde duruyor. Okuya bilirsek okuyalım. Hepimizin  cep telefonu, interneti var. Kur'an'ı Kerimi arapçası, Türkçesi, hem yazılı, hem sözlü meali ile indirip, hem okuya bilir, hem de sesli dinleyebiliriz. Böylece islamı ilk ağızdan, kaynağından yani Kur'an'dan  öğrenmeye çalışabiliriz..
          Zira, Âl-i İmrân Suresi - 19 . Ayette   " Allah katında din İslâm’dır "  deniyor. O halde doğruyu islamın Kitabında yani Kur'an'da  armak gerek. Bu durumda, daha önce öğrendiklerimizi Kur'an'i kalıba koyup bakmak, ölçüp tartmak lâzım. Aynı şekilde okuduklarımızın ister hadis, ister menkıbeler olsun, ister  uçan- kaçan, uçuran şeyhler, abidler, zabitlerin  "esintileri " olsun..  Kur'an ölçülerine uyup uymadığına bakmamız lazım.  Çünkü; Kur'an, mihenk taşını da yaratan Yüce Allah'ın  şaşmaz,dosdoğru sözüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder