3 Aralık 2020 Perşembe

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ

  


EĞİTİM  ENGELLERİ  AŞAR

                                                                       Bugün 3 Aralık 2020


🌹🌻🌹 BUGÜN ENGELLİLER GÜNÜ🌿🌹 🌻
Kısa bir anımı arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum;
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Vatan Caddesi üzerindeki yerleşkesinde bulunan birimler, binalarının yenilenmesi için geçici olarak kiralanan Topkapı'da Yeşil Kundura Rezidans'a taşınmıştı.
Tüm birimlerin iletişimleri, iki hanım memurun görevli olduğu telefon merkezinden yürütülmekteydi. Santral memuresi iki hanım da görme engelli idi.
Telefon santralının yanında lavabo olmadığı için en yakınında bulunan Boğaziçi Vergi Dairesinin tuvalet ve lavabolarını kullanıyorlardı. Ancak, lavaboya servislerin içinden geçilerek gidilebiliyordu. Gidip gelirken masa, etajer ve dolapların mümkün mertebe engel olmayacak şekilde bir düzenlenmesine gayret edilmişti. Buna rağmen, bazen aceleyle yürüyen arkadaşların eşyalara çarptıkları oluyordu. Ama engelli arkadaşlarımızın hiç bir tarafa değip, dodaşmadan gidip geldiklerini görüyordum. Buna hem hayret ediyor, hem de seviniyordum.
Yemekhanemiz de bodrum kattaydı. Öğle arasında yemekhaneye inmek için asansöre bindik. Kumanda düğmelerine yakın olduğum için asansörün düğmesine basmak istedim. Fakat loş ışıkta asansörün düğmesini ararken, görme engelli arkadaşım : " üstadım izin verin ben düğmeye basayım " dedi ve anında düğmeye dokundu !..
Evet... Eğitim, engelleri aşıyordu 🌻
🌿🌿🌿🌿🌻🌷🌷BİZ ENGEL OLMAYALIM YETER🌷🌷🌻🌿🌿🌿🌿