28 Mart 2022 Pazartesi

KREDİ KARTI ALIŞ-VERİŞİN KAYDA GEÇMESİ DEMEKTİR

 

 KREDİ  KARTI  KULLAN  VERGİ  ARTSIN

 Ahmet bey "Ekmek fırınları önünde bekleyen Maliye memurları,fiş vermeyenlere ceza keserdi.      

Günümüzde ise, kurumsal firmalar dışında fiş veya fatura veren çok az satıcı olduğu görülmekte...." diyor. 
 Küçük işletmelerin kimi ayakta kalabilmek, çoğu da kısa zamanda zenginleşmek düşüncesiyle  vergiden kaçınma yollarına tevessül ediyor. Vergiden kaçınmayı bir ayıplanma, ya da ahlaki bir zayıflık olarak da görmüyorlar. Maalesef bu hep vardı !
 Bizim zamanımızda yapılan, fırın, mağaza, dükkan önlerindeki çeşitli müstehzi anlatımlara, gülümseten fıkralara da konu olan "Yaygın Yoğun Vergi Denetim"leri ise; bu gün için hepten önemini yitirmiş görünüyor. Herhalde idare, personeli sokaklarda dolaştırmak yerine daha verimli işlerde değerlendiriyor olmalı.
 Dünya değişiyor, gelişiyor.. Bankalararası Kart Merkezi (BKM), " 2020’de Türkiye’de toplam kartlı ödeme tutarı 1,15 trilyon TL oldu." diyor ve "toplam kart adedi yaklaşık 264 milyona ulaştı. Türkiye toplam kart adedinde Avrupa’da lider ülke konumunu 2020’de de sürdürdü." diye ilave ediyor. 
Alış-verişlerde ödeme şekli her geçen gün banka kartları lehine gelişme gösteriyor. Bu da harcamaların kayda geçmesi anlamına geliyor. Bunların denetimlerinin yapılması da daha kolaydır diye düşünüyorum. 
Önemli olan, ödemelerde iz bırakan sistemi geliştirip, genişletip, kayıtsız işlemlere alan bırakmamak. 
Ahmet beyciğim, "geçmişe özlem" diye bir şey var. Hafızamız, vaktiyle şikayet ettiğimiz şeyleri bile unutup, her şeyi güzel olarak hatırlamamızı istyor..Bizler üzerimize düşen görevleri yapmaya gayret ettik. Şimdi görevi devralanlar da eminim en iyisini yapmaya çalışıyorlardır. 
Tüm camiaya selam..