2 Ekim 2013 Çarşamba

VARLIK BARIŞINDAN YARARLANMAK İSTEYENLER OYALANMASIN



                  VARLIK  BARIŞI  UYGULAMASINDA  SON  GÜN  31 EKİM 2013


               
             Ekim ayı sonunda süresi dolacak olan  " Varlık  Barışı "  uygulaması ;   kayıt dışı kalmış  varlık sahipleri için büyük bir nimet. Dışarıda varlığı olanlar bunları getirip yüzde 2 oranındaki vergisini öderlerse; artık korkusuzca diledikleri gibi tasarruf edebilecekleri  kazancın sahibi  olacaklar.
             

            Gerçek ve tüzel kişiler, 15 Nisan 2013 tarihi itibariyle   Yurt dışında  bulunan kayıt dışı  para, döviz, altın, hisse senedi gibi sair menkul kıymetlerini ve varlığı kanaat verici bir belge ile ispat edilebilen taşınmazlarını  2013 Ekim ayı sonuna kadar rayiç bedellerini  TL. cinsinden   bankalara , sermaye piyasası aracı kurumlarına ya da vergi dairesine beyan  edip de hesaplanan %2 verisini de öderlerse ;

            -Bu varlıkların kaynağı sorulmayacak.
            -2013 yılından önceki yıllarla ilgili yapılacak incelemeler sonucunda bulunacak matrah farkı " Varlık Barışı " nedeniyle beyan edilip  vergisi  ödenen  miktarı aşmadığı  sürece  GELİR V. ;  KURUM  V;   KDV.  Hesaplanmayacak ve  Vergi Ziyaı Cezası kesilmeyecek            -Şayet   01.01.2013  tarihinden önceki dönemlerle ilgili olrak yapılacak inceleme sonunda " Varlık Barışı " na uygun olarak beyan   edilip  vergisi vadesinde ödenen miktarı aşan bir matrah farkı bulunursa ; sadece aşan  kısıma tarhiyat yapılacak.
            -  Bu varlıklar dönem kazancı sayılmayacak.Dolayısıyla ayrıca vergilendirilmeyecek.
            -Blanço  usulünde defter tutanlarda  beyan edilen bu miktarlar , sermayenin bir cüzü sayılıp pasifte özel fon hesabına dahil edilip, sermayeye eklenmesinin dışında başka amaçla kullanılmasına izin verilmemekle birlikte ; işletmenin tasfiyesi halinde vergi dışı tutulacak.
         
            Dışarıda kayıt dışı varlığı olanlar için bu da bir çeşit " açılım " sayılabilir.
            Bu imkandan yararlanmalı. Zaman daralıyor.31 Ekim  son gün.
            Bizden hatırlatma..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder