19 Mart 2014 Çarşamba

İSİM VE TELEFON NUMARALARIMIZ BİZİ BIKTIRAN MESAJCILARIN ELİNE NASIL GEÇİYOR ?



                       İSİM   VE     TELEFONLARIMIZI    MESAJCI   FİRMALARA 
                                İLETİŞİM      OPERATÖRLERİ  Mİ  SATIYOR

              Her gün telefonlarımıza onlarca mesajlar geliyor. Bu mesajlar, insanları çıldırtıyor. Tam anlamıyla  işkencenin modern şekli. İşkence ise beynelmilel suç sayılmaktadır. meseleye  bu yönüyle bir bakan çıksa...
             
             Mesajları göndererek insanları taciz edenler, o kadar arttı ki ; herhalde sayılarını ancak İletişim Operatörleri biliyordur. Zira Devletin yetkili kurumlarının bunlarla uğraşma   gibi bir derdi yok anlaşılan.
          . Hiç bir ahlak kuralı tanımayan bu taciz ve işkence makinesi gerçek ve tüzel kişi mesajcılar, o kadar çoğalmış ki;   kurumsal  firmalardan tutunuz da, her türden pazarlamacıdan,köfteciye,kebapçıya  , boyacıya kadar yayılmış vaziyette.
           
         Mobil  telefonlara gönderdikleri mesajlarla canımızdan  bıktırıp bezdirdikleri yetmezmiş gibi; şimdi  bir de TELEKOM'un  sabit   telefonlarından  aramaya başladılar.
         Telefon çalıyor,kalkıp bakıyorsun ahlaksız,hak tanımaz   bir  firma .. Adınızla sanınızla hitap ediyor. Hemen derdini de söylemiyor. Sizi esir alıyor. Bu aramaları  genellikle gençlere yaptırıyorlar.Kimileri de sesi yüklediği makineye aratıyor.
         Bre ahlak yoksunu paragözler!.  Çalan telefonuna adam hasta yatağından kalkıp bakmak zorunda kalıyor.Yaşlı  ve yalnız  insanlar  zar - zor  yerlerinden kaldırıp  lüzumsuz telefona   telefona bakıyor. Bebesini emziren  anne, eli bulaşıkta veya çamaşırda vs. olan kadınlar,  işlerini bırakıp bu gereksiz telefona bakmaya çalışıyorlar. Bu işkence ve zulüm değil de ne ?..

        Şimdi soralım :
        Bu ahlaksızlığı, hukuksuzluğu yapanlar, insanların telefon ve isimlerini  nasıl ve ne şekilde elde ediyorlar ?
        Söylenti şöyle :
        Bu işin bir bedeli var deniyor.
        Mobil veya sabit telefonlar yoluyla bire bir reklam yapmak isteyen  gerçek ve tüzel kişiler, İletişim  Operatörlerine gidip bedeli  karşılığında ve parası kadar isim ve telefon numaralarını elde ediyorlar.   Bunun için çok büyük bedeller ödendiği söyleniyor.
        Burada şu soru akla geliyor:
        Acaba kişilerin telefon numaraları ve isimlerinin satışı karşılığı elde edilen paralar kayıt içine alınıyor mu, yoksa bu gelirler kayıt dışı mı kalıyor ? 
        Ahlak ve hukuk dışı bu ticaretin kayıt dışı yapıldığı ihtimal dahilindedir.
         Şayet burada bir kayıt dışılık varsa, çok önemli bir vergi kayıp ve kaçağı olduğu  düşünülmelidir. O halde Gelir İdaresi başkanlığı buraya bir bakmalıdır. Basit bir inceleme sonucu varsa bir kayıp - kaçak, kolayca tespit edilebilir.
          Bu operatörlerinin hepsini hesaplarının Yetkili  Denetim Şirketlerince denetlendiği , ayrıca  Yeminli Mali Müşavirlerince bir çok konuda icelendiği bu incelemeler sonunda çeşitli raporlar  düzenlendiği  biliniyor. Bu denetim ve incelemelerde herhalde aykırı hususlar varsa  raporlanıyordur.
           Yoksa, bu denetimler hikâyeden mi ?..
         



   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder