12 Ağustos 2014 Salı

SÜT KARDEŞLİK NASIL BİR ŞEY



                                   Prof Dr Orhan Arslan

                                        
          Azıcık Tanıyalım :

          Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi 

         Orhan Hoca  Beyaz Tv de İftar ve Sahut Programı yapıyor. İzlememiş olanlar bir izleseler..  
         Prof  Dr Orhan Arslan Hoca Akademik kariyerini Ziraat Fakültesini bitirdikten sonra Biyoloji dalında yapmış.Onun için Orhan Hocanın sohbeti bildik İlahiyatçılara hiç benzemiyor.Dinleyenlerin Orhan Hocanın Sohbetinden tad alacaklarını düşünüyorum. Hatta her gün televizyonlarda gördüğümüz " vaiz " lerin de dinleyip yararlanabileceklerini umuyorum.
      
         Prof Dr Orhan Arslan Hoca,  Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulundaki  bir konferansta " anne sütü " ile ilgili olarak şunları söylüyor :

                              “ANNE SÜTÜ GENLERİ FORMATLIYOR”
      Konferansında 'gen' kavramından da bahseden Orhan Arslan, gen haritasının oluşmasında anne sütünün önemine dikkat çekerek, “Bir çocuk annesinin sütünü emiyorsa genleri formatlanıyor. Bir çocuğu 2 yaşına kadar emdiren bir anne çocuk kendisinin olmasa bile o çocuğun artık sütannesi olmuştur. Bu dinimizde de, töremizde de böyle kabul edilir. O kadının çocuklarıyla, emzirdiği çocuk evlenemez, nikah düşmez. Niye çünkü artık genleri aynıdır. Yani kardeşlik durumu söz konusudur” ifadelerini kullandı.( Gündem Gazetesi - Bolu )

Not : Bu yazı 2014 Ramazan'ında yayınlanmı idi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder